NAUTICAL management & SAFETY THOLEN
Ter land, op zee of in de lucht, SAFETY first!
 
 
 

Hieronder onze bedrijfsmatige sponsors tot nu toe. Wilt u hier ook tussen komen te staan? meld u dan aan als sponsor! Op het veer komt zaterdag ook een scherm met deze video. Heeft u al gesponsord en meent u hier tussen te moeten staan? Onze excuses, neem dan aub ZSM contact met ons op en we passen de video aan!

De zwemtocht Stavenisse naar Sint Annaland 2023 gaat door (vergunningen RWS en gemeente zijn afgegeven) 

Dit jaar werken we samen met de organisatie "Stavenisse in Beweging" 

Zaterdag 2 september 2023 is het weer zover! We gaan weer zwemmen van Stavenisse naar Sint-Annaland onder professionele begeleiding. Het is weer volledig ten bate van het goede doel, meer info vind u onderaan deze pagina.

IK WIL WAT DONEREN


       Volledig draaiboek Zwemmen van Stavenisse naar Sint Annaland

Wanneer:

Zaterdag 2 september 2023, van 12:00 tot uiterlijk 14:50 inschrijven en betalen in dorpshuis de Stove te Stavenisse. Dit bevindt zich vlakbij de haven van Stavenisse, aan het begin van de veerweg. 15:00 allen verzamelen op het Veer Stavenisse. Na een (veiligheid)briefing volgt een warming-up en gaan de schippers naar de hulpboten. Daarna wordt het Nederlands Volkslied gespeeld en gaan de zwemmers te water mits NAP waterstand bereikt is. Vanaf 14:00 zijn er een aantal andere activiteiten op het veer te Stavenisse, zoals sport en spel, en er zijn paarden aanwezig.

Waarom:

We vinden het belangrijk dat ook in een klein dorp als Stavenisse regelmatig activiteiten worden gehouden, en organiseren daarom deze zwemtocht met regelmaat. Het is goed om in beweging te zijn, en elke euro is ook nog eens voor het goede doel. We steunen meestal alleen lokale kleinschalige goede doelen. We willen dit jaar de renovatie van de lokale speeltuin Schoolstraat Stavenisse steunen, mits er op of net voor 2 september iets anders afspeelt waar dringend geld voor nodig is. Waar:

De start locatie is aan het einde van de Veerweg van Stavenisse. Hier verzamelen de deelnemers zich en kunnen tegen een kleine vergoeding een broodje eten of iets drinken. Iedereen kan hier tegen vergoeding een hapje, een drankje of een ijsje kopen ten bate van het goede doel. U kunt vooraf ook eten in het Packhuys op de haven, deze hebben een speciaal zwemmers menu, en voor de zwemmers op vertoon van hun nummer op de hand een gratis drankje. Officiële afstanden zijn 1 - 2,5 - 4,5 en 7,8 kilometer, eindpunt is strandje Sint Annaland. Hier worden de zwemmers opgevangen met gratis soep. Omstanders kunnen hier ook eten en drinken kopen ten bate van het goede doel, of uit eten gaan in Restaurant de Deubreak onder aan de dijk die een speciaal menu voor de zwemmers gaat aanbieden.

Aan dit strandje staat ook een tent om af te melden, een omkleedkeet, een EHBO team en 2 toiletten. SWS Sint Annaland bied de mogelijkheid aan bij hun te douchen. Om de 20 minuten is er vervoer terug naar Veer Stavenisse. De deelnemers kunnen zichzelf ook door vrienden of familie terug naar Stavenisse laten rijden. Als de laatste zwemmer terug is volgt hier de officiële afsluiting rond 1915. 

Hoe:

De deelnemers laten zich bij voorkeur per gezwommen kilometer sponseren door hun familie, kennissen, vrienden of bedrijven of op andere manieren. Maar zwemmers sponsoren natuurlijk ook al door alleen hun entree geld te betalen. De deelnemers gaan rond 15:30 (NAP stand) op het veer te Stavenisse te water en zwemmen tussen de wal en de groene boeienlijn en onze gele boeitjes richting Sint Annaland. Tussen Stavenisse en Sint Annaland zijn er meerdere mogelijkheden om aan de wal te gaan en er mee te stoppen, (er staat dan een vlag) zodat er verschillende afstanden mogelijk zijn. De deelnemers worden daar opgevangen door EHBO-ers en indien gewenst terug naar Stavenisse indien deze zelf geen vervoer hebben.


Regels

1.Minimale adviesleeftijd voor de deelnemers is 6 jaar. Onder de 18 jaar is toestemming van de ouders vereist.

2. Bij een watertemperatuur onder de 16 graden is een wetsuite aan te bevelen, deze worden niet verstrekt door organisatie. Bus vaseline staat gereed om in te smeren tegen koude. Alle deelnemers dragen een kleurrijke badmuts, opvallend op het blauw/groen zeewater, en een zwemboeitje, (vosje) of safeswimmer is verplicht. Eventueel zijn deze te gebruiken tegen geringe prijs, of te koop, 7,5 euro voor de safeswimmer en 2 euro voor de badmuts, 3 euro voor een zwembril (ten bate van goede doel) of alle drie samen voor 10 euro. Een tweedehands zwemboeitje is ook te koop voor 4 euro.

3. Deelname is geheel op eigen verantwoording en voor eigen risico.

4. Alle deelnemers zijn ondergeschikt aan de Veiligheidsmensen, en deze zijn ook bevoegd om deelnemers bij twijfel uit het water te halen.

5. Deelname gebeurt volledig voor eigen risico. De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor onverwachtse calamiteiten of medische problemen die eventueel ontstaan kunnen.

6. De zwemtocht begint 1530, en eindigt 1900. Resterende zwemmers worden daarna opgehaald door de reddingsboten of veegboten.

7. De deelnemers mogen tijdens de tocht bij hevige dorst of honger gelimiteerd wat te eten of drinken vragen aan de bemanning van de reddingsboten.

8. De deelnemers zijn verplicht vooraf in de Stove te Stavenisse zich aan te melden en het inschrijfgeld en eventueel hun sponsorgeld te voldoen, voor de tocht een briefing te volgen, en zich na de tocht weer af te melden bij de organisatie of Boten/EHBO-ers. Het sponsorgeld kan liefst voor, maar ook na de tocht worden afgedragen aangezien sommigen per kilometer gesponsord worden.

9. De deelnemers worden teruggebracht door vrijwilligers of hun familie, vrienden of kennissen naar het Veer te Stavenisse vanaf hun eindpunt waar ze gestopt zijn, of naar Sint Annaland eindpunt zover gewenst is.

10. Deelname kost 15 euro voor volwassenen 18 en ouder, 7 euro voor kinderen van 6-t/m 17.

11. Alle deelnemers worden verzocht vooraf te eten en te drinken zodat ze voldoende energie hebben voor de tocht. De reddingsboten hebben dus in geval van nood wat te eten en te drinken voor onderweg. 


Veiligheid;

De veiligheid is gedurende deze tocht topprioriteit. Gedurende de gehele tocht zullen minimaal 3 reddingsboten en meerdere veegboten met EHBO-ers aanwezig zijn. Vermoeide zwemmers, of zwemmers die het zelf willen, worden aan boord gehaald en als het nodig is naar de kant gebracht. Deze boten zorgen er verder voor dat alle zwemmers buiten de boeien, dus buiten het vaarwater blijven zwemmen. Alle boten hebben opgeleid personeel aan boord met EHBO en reanimatie diploma. Verder beschikken de reddingsboten over een AED, een EHBO-koffer en thermodekens. Aan de wal staan op verschillende plekken langs de kant mensen met EHBO-diploma’s. Gekleurde badmuts en zwemboeitjes zijn verplicht. Er is ook minimaal 1 AED aan de wal nabij het vertrek en eindpunt.

 

Benodigdheden:

Minimaal 3 reddingsboten met opgeleid personeel 

Vergunning/toestemming gemeente Tholen en Rijkswaterstaat

Voldoende vrijwilligers op de boten en aan de wal

Voldoende veegboten

Auto’s om de zwemmers op te halen

AED/pax tassen en “thermo ”dekens op de boten en aan de wal

Eten en drinken aan wal en op de boten

Open slagbomen aan de dijken

Registratieformulieren, koffie, Bouillon/Soep en voedselbonnen en pennen

Geldkluis met kasboek

Film/cameraploeg vanuit 1 van de boten en op de wal

Formulier met de veiligheidsbriefing en verdere aandachtspunten

Scherm op het veer welke de zakelijke sponsors en routekaart etc weergeeft, na de tocht eventueel een fimpje van de drones.

En last but not least; mooi weer, gezelligheid, veel supporters en? Zoveel mogelijk goed gesponsorde zwemmers!


Checklist voor aanvang:

1       Alle boten hebben professionele hulpverleners aan boord, met EHBO en reanimatie certificaten, voldoende veiligheidsmiddelen, dekens, drinken, en versnaperingen.

2       Alle boten hebben een VHF aan boord, en kunnen communiceren met de organisatie welke zelf ook een VHF heeft. VHF10/68. Minimaal 1 boot met AED aan boord.

3       Alle 5 de afhaalpunten moet de slagboom open zijn en moet minimaal 1 professionele hulpverlener aanwezig zijn met EHBO-koffer en reanimatie diploma. Meerdere pendelautos waarin de tassen met warme kleding en handdoek zwemmers.

4       Alle deelnemende zwemmers hebben een body wetsuite indien de watertemperatuur minder is dan 16 graden, en een gekleurde badmuts met safeswimmer.

5       Alle deelnemers worden op leeftijd gecontroleerd en of toestemming van de ouders is verkregen indien deze onder de 18 is.

6       Alle deelnemers worden vooraf gebrieft op veiligheid en de NO PLAY procedure.

7       Alle deelnemers worden vooraf geteld, genummerd en door de boten goed in de gaten gehouden, als de groep te veel uit elkaar gaat zwemmen en de boten het overzicht niet kunnen houden, worden de voorste zwemmers verzocht langzamer te zwemmen waardoor het overzicht blijft behouden.

8       Bij het eindpunt staat goede opvang, met EHBO en AED, warme dekens en soep/bouillon/Koffie

9       Het weer wordt vooraf goed gecheckt, bij onweer of windkracht meer dan 4 Beaufort tegenwind wordt alles afgelast. Bij wind vanachter wordt de situatie bekeken.

10  Alle mobile telefoonnummers van de mensen op de boten en afhaalpunten, en van de EHBO’ers worden vooraf verzameld in een whapp groep

11  Op het vertrekpunt op het veer, en eindpunt Sint-Annaland beschikt de organisatie over goede mogelijkheden om extra hulp in te roepen van veiligheidsdiensten of ambulance.

12  Leermomenten uit vorige zwemtocht: kribben goed afbakenen, warme soep of bouillon bij aankomst, deelnemers nummeren op de hand, voldoende badmutsen en safeswimmers, omkleedkeet en douches bij aankomst

13  Zowel op vertrek als aankomstpunt staat minimaal 1 toilet.

 

NOODHULP alarmnummer 112

 

Huisartsenpost:

Bergen op Zoom, Boerhaaveplein 1 4624 VT Telefoon 0164273855

Alle vrijwilligers hebben een lijst gekregen met namen en gegevens van de zwemmers, organisatie, EHBOers, schippers, woordvoerders etc etc..

                                                         

 

Foto van de startplaats te Stavenisse, het zogenaamde Invalide Vissteiger. Vanaf hier gaan we met de stroom mee richting Sint Annaland onder begeleiding van de reddingsboten. Veilig tussen de wal en het vaarwater.

Het goede doel van de laatste keer, EQuiMio 

Hieronder de namen en afstanden die zich reeds hebben opgegeven voor de tocht van 2018:

Stand op 9 augustus 2018


56 (wel of niet gesponsorde) Zwemmers: 

 1. Willem Willeboordse 4,5KM
 2. Jari hout 7,8KM
 3. Mirella Kienhuis 4,5KM
 4. Robert Willem Harthoorn 7,8KM
 5. Albert van den Berge 7,8KM
 6. Deidre Bongaerts 4,5KM
 7. Jannelize de Ruiter 7,8KM
 8. Jos Kodde 7,8KM
 9. Arian Hotting 7,8KM
 10. Rens Goedegebure 7,8KM
 11. Cristel van Eenennaam 2,5KM
 12. Walther Kerkhofs 7,8KM
 13. Joost van Eenennaam 4,5KM
 14. Michel Hermans 7,8KM
 15. Hans Kwaks 7,8KM
 16. Els Brands 7.8KM
 17. Mariëlle Eenennaam 7.8KM
 18. Stefan van der Zande 7.8KM
 19. Koen Hagenaars 7,8KM
 20. Heleen Groenenboom 7,8KM
 21. Petra Bilthof 7,8KM (afgemeld)
 22. Nadine van Eenennaam 4,5KM
 23. Marcel van Eenennaam 7,8KM
 24. Fedde de Boer 7,8KM (Afgemeld)
 25. Lex Hoogendam 7,8KM
 26. Eelco van Duijvenbode 7,8KM (afgemeld)
 27. Maria Breure 2,5KM
 28. Jaqueline Heijboer 7,8KM
 29. Jeremy Gierman 7,8KM
 30. Mirjana Schaap 2,5KM (wegens blessure)
 31. Pim Vogel 7,8KM (Afgemeld)
 32. Bas van Overdijk (Afgemeld)
 33. Andre Pantekoek 4,5KM
 34. Bennard de Rijke 7,8KM
 35. Ineke van Gent 2,5KM
 36. Hiroyuki Asakura7,8KM
 37. Remi Quist 7,8KM
 38. Willian Hotting 7,8KM
 39. Remy Quist 7,8KM
 40. Jeroen Weijts 7,8KM
 41. Moroula Imkamp 7,8KM
 42. Constance van der Lingen 7,8KM
 43. Ariette van Leeuwen 2,5KM
 44. Mathilde van Leeuwen 2,5KM (afgemeld)
 45. Corne van leeuwen 2,5KM
 46. Ilse Strecher 7,8KM
 47. Tonja Dekker 7,8KM
 48. Wim Schipper 7,8KM
 49. Louis van Walsum 7,8KM
 50. Johan van Oost 7,8KM
 51. Margriet Wesseling 7,8KM
 52. Johan van Oost
 53. Anoniem 7,8KM
 54. Anoniem 7,8KM
 55. Tom Prent 2,5KM
 56. Mareike van Hoek 7,8KM
 57. Noll van Thull

Vrwijwiligers/Schippers/EHBO:


 • Miranda Hage
 • Dina Dorst
 • Willianne Hout
 • Henny Ponsteen.
 • Aartje Eerland
 • Paula Thijssen
 • Leanne Bentschap-Knook
 • Marthijn Mol
 • Gerrina de Ruiter
 • Anja van Eenennaam
 • Ronald Valkhof (Walcommunicatie marifoon EHBO-Boten)
 • Wilbert van den Berge (Mistral sar/bergings boot) leading front
 • Sar boot brandweer (Jaap Eerland, Gerald Janssen, Paul Kosten en Corne de Koster) Landside protection
 • Sar boot Tholen (Arvid Gakeer, onbekend, Joost Moerings) Seaside protection
 • Yoesef Smits (veegboot)
 • Eddy Thorfs (veegboot) (afgemeld)
 • Pim Bot (veegboot/Kano)
 • Peter Daems (veegboot)
 • Corne Dijke (veegboot)


Vele particuliere sponsors die online doneren of de zwemmers sponsoren!!

Bedrijfsmatige sponors na de hoofssponsor in willekeurige volgorde vorige keren:

 • Hoofdsponsor 2018, MCD de Koster (verzorging eten en drinken en materiaal) 
 • Woonboulevard Poortvliet (Financiele hulp) 
 • Restaurant de Deubreak (Koffie voor vrijwilligers en zwemmers/AED)
 • MS Sports & Nutrition (Financiele Hulp en warming up)
 • Jeremy Sportmassage (Financiele hulp)
 • Eendrachtbode (Financiele hulp en advertenties)
 • Bouwbedrijf M van Prooijen beheer en inbraak Preventie, (Financiele Hulp)
 • Bouwbedrijf Roozemond (Materiele hulp)
 • Dorpshuis de Stove (Soep bij aankomst)
 • Restaurant het Packhuys (inschrijven, financiele hulp)
 • Thoolse bode (Artikel)
 • Muziek vereniging Euterpe (Muzikale ondersteuning)
 • Cannect (ICT, drone ondersteuning en Financiele hulp)
 • John Potappel Dienstverlening (Materiele hulp)
 • BHV Training Zeeland (Materiele Hulp)
 • Reddingsbrigade post Vlissingen (Materiele hulp)
 • Begrafenisverzorging Dorst (Materiele hulp)
 • NB Administratie en Beveiliging (Financiele hulp)
 • De Thoolse Mijl (materiele hulp)
 • Fast Support (hulpverleningsvaartuig Mistral)
 • Omroep Zeeland (reclame)
 • Remmerswaal Accountants (Financiele hulp)
 • Stucadoor Mertens (Financiele hulp)
 • Bouwservice Janssen (Financiele hulp)
 • Van Steenis Auto's (Financiele hulp)
 • Elenbaas verhuur (materiele hulp)
 • Nautical Safety Tholen (organisatie, EHBO middelen en Financiele hulp)

 

 

 

 JOHN POTAPPEL DIENSTVERLENING


 

 Namen van de (gesponsorde) zwemmers van de vorige tocht 2017, en af te leggen KM op alfabetische volgorde op voornaam (update 15/08/2017)

Arina de Rijke  7,8

Jacqueline Heijboer      7,8

Bianca van der Kieboom             7,8

Cecile Bands     4,5

Celine Potappel              4,5

Eelco Duijvenbode        4,5

Els Brands          4,5

Els Potappel      4,5

Erik van Dam    7,8

Forentine Knulst            2,5

Isle Stecher       4,5

Jessica Heijboer              7,8

Jobje Oosdijk   2,5

Joost van Eenennaam  7,8

Jordy Ariens     7,8

Jos Kodde          7,8

Karine Jamard  4,5

Kees Alblas       4,5

Kelvin Grijs        7,8

Leen de Graaf  2,5

Lex Hoogendam             7,8

Linda Oosdijk   4,5

Marcel van Eenennaam              7,8

Marco Kloet      7,8

Maria Breure    1

Marielle van Eenennaam           7,8

Melany Grijs     2,5

Michael Smith  7,8

Michel Dantuma             7,8

Mirjana Schaap               7,8

Nadine van Eenennaam             2,5

Niels Heijboer  7,8

Nol van Thull    7,8

Paula Oostdijk 4,5

Paulianne de Ruiter      7,8

Pieter Heijboer               2,5

Rens Goedegebure      4,5

Richard Potappel            7,8

Sander Oosdijk 7,8

Stefan van der Zande   4,5

Tanny Kloet      7,8

Walter Kerkhofs             7,8

Willem Dorresteijn        7,8

Willemijn Heijboer        7,8

Wim Schipper  4,5

Vrijwillgers 2017 aangemeld (update 15/08/2017)

Marthijn Mol 

Marijn Oostdijk (EHBO)

Christina de Jonge

Anja van Eenennaam

Betty de Graaf (koffie schenken)

Nelly Potappel (koffie schenken)

Miranda Hage (EHBO)

Dina Dorst (EHBO)

Aartje Eerland (EHBO)

Henny Ponsteen (EHBO)

Wilbert van den Berge (Reddingsboot Mistral)

Rijkswaterstaat (boot met bemanning/EHBO mits er geen calamiteit is)

Brandweer Tholen (Reddingsboot met 3 man/EHBO)

Brandweer Stavenisse (Reddingsboot en met 3 man/EHBO)

Laurent Jansen Veegboot.

Wim Quaak veegboot


HOE KUNT U BETALEN ALS SPONSOR OR ZWEMMER?


1.      U kunt uzelf aanmelden als sponsor op http://nauticalsafetytholen.com/Oosterscheldezwemmen/ U krijgt dan na de tocht een betalingsverzoek met uw opgegeven vaste bedrag of het bedrag maal het aantal gezwommen kilometers als daar voor gekozen is. U mag ook op onze rekening storten OVV Zwemtocht Stav-Stal 2018 opNL92KNAB0256822336

2.    Gewoon een door u bepaald bedrag OVV Zwemtocht Stav-Stal 2018 storten op de rekening van het watersnoodhuis nummer NL93RABO0160611466

3.    Of u kunt makkelijk OVV Zwemtocht Stav-Stal 2018 direct via IDEAL, Credicard of PAYPAL op de website van het watersnoodhuis doneren, via de volgende link: https://watersnoodhuisstavenisse.nl/donatie#Direct-doneren

Uw logo, slogan of bedrijfsgegevens welke we op het scherm en website zullen zetten kunt u sturen naar nauticalsafetytholen@gmail.com

4. Voor of na aanvang van de zwemtocht, cash ter plaatse. (geen pin hier)

We hopen op uw deelname!

Bedrijven die sponsorde in 2017. Bedrijven die zwemmers sponsoren, geld doneerden, kortingen geven, eten/drinken aanbieden, of een andere vorm van support in willekeurige volgorde:

                                                                         Snackbar het Zwaluwnest

 

 

                                                                     Dorpshuis de Stove Stavenisse

 

 

 


                                                                              Hotel Stavenisse

 

 

                                                         JOHN POTAPPEL DIENSTVERLENING

Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.