NAUTICAL management & SAFETY THOLEN
Ter land, op zee of in de lucht, SAFETY first!
 
 
 

Deze video legt precies uit waarom we gaan zwemmen!


                    Draaiboek Zwemmen van Stavenisse naar Sint Annaland

Wanneer:

Zaterdagmorgen 19 augustus 2017, 10:00 allen verzamelen Veer Stavenisse. Na een veiligheidsbriefing, starten om 10:30 de eerste deelnemers.

Waarom:

De PKN-kerk van Stavenisse is in zeer slechte staat. Deze prachtige kerk kunnen we niet zomaar laten wegrotten. Met deze sponsor tocht willen we zoveel mogelijk geld ophalen ter ondersteuning voor het onderhoud van deze kerk.

Waar:

De startlocatie is aan het einde van de Veerweg van Stavenisse. Hier verzamelen de deelnemers zich en kunnen een broodje eten of iets drinken. Omstanders/supporters kunnen hier tegen vergoeding een hapje en een drankje krijgen ten bate van de kerk. Officiële afstanden zijn 1-2,5- 4,5 en 7,8 kilometer, eindpunt is strandje Sint Annaland.

Hoe:

De deelnemers laten zichzelf per gezwommen kilometer sponseren door hun familie, bedrijven of op andere manieren. De deelnemers gaan om half 11 op het veer te Stavenisse te water en zwemmen tussen de wal en de groene boeien lijn richting Sint Annaland. Tussen Stavenisse en Sint Annaland zijn er meerdere mogelijkheden om aan de wal te gaan en er mee te stoppen, zodat er verschillende afstanden mogelijk zijn. De deelnemers worden daar opgevangen en terug naar het Veer te Stavenisse gebracht.

Regels

1.Minimale leeftijd voor de deelnemers is 6 jaar. Onder de 18 jaar is een handtekening van de ouders vereist.

2. Bij een watertemperatuur onder de 16 graden is een wetsuite vereist, of voor maar enkele tientjes  ter plaatse te koop, of voor 5 euro te huur. Alle deelnemers moet zelf zorgdragen voor een kleurrijke badmuts, opvallend op het blauw/groen zeewater. Zwemboeitjes, (vosje) of safeswimmer is verplicht. Eventueel tegen geringe prijs ter plaatse aan te schaffen of voor enkele euros te huren, de opbrengst hiervan is natuurlijk ook weer volledig voor het goede doel.

3. Deelname is geheel op eigen verantwoording.

4. Alle deelnemers zijn ondergeschikt aan de Veiligheidsmensen, en deze zijn ook bevoegd om deelnemers bij twijfel uit het water te halen.

5. Deelname gebeurt volledig voor eigen risico. De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor onverwachtse calamiteiten of medische problemen die eventueel ontstaan kunnen.

6. De tocht begint half 11, en eindigt 1400. Resterende zwemmers worden opgehaald door de reddingsboten.

7. De deelnemers mogen tijdens de tocht indien de krachten teveel afnemen, wat te eten of/en drinken vragen aan de bemanning van de reddingsboten.

8. De deelnemers zijn verplicht vooraf op het veer zich te melden, een briefing te volgen, en zich na de tocht hier weer te melden.

9. De deelnemers worden teruggebracht door vrijwilligers of hun familie, vrienden of kennissen naar het Veer te Stavenisse vanaf hun eindpunt waar ze gestopt zijn.

10. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen van 6-18. 

11. Alle deelnemers worden verzocht vooraf te eten en te drinken zodat ze voldoende energie hebben voor de tocht. De reddingsboten hebben in geval van nood wat te eten en te drinken voor onderweg.

Veiligheid;

De veiligheid is gedurende deze tocht topprioriteit. Gedurende de gehele tocht zullen minimal 3 van de volgende de reddingsboten, brandweer Stavenisse, brandweer Tholen, de Mistral, of KNRM aanwezig zijn. Vermoeide zwemmers, of zwemmers die het zelf willen, worden aan boord gehaald en naar de kant gebracht. Deze boten zorgen er verder voor dat alle zwemmers buiten de boeien, dus buiten het vaarwater blijven zwemmen. Alle boten hebben opgeleid personeel aan boord met EHBO en reanimatie diploma. Verder beschikken alle boten over warme baddoeken, EHBO-koffer en thermodekens. Aan de wal staan op verschillende plekken langs de kant mensen met EHBO-diploma’s. Gekleurde badmuts zwemboeitjes zijn verplicht.

Benodigdheden:

Minimaal 3 reddingsboten met opgeleid personeel,

Vergunning/toestemming gemeente Tholen en Rijkswaterstaat

Voldoende vrijwilligers op de boten en aan de wal

Auto’s om de zwemmers op te halen

AED/pax tassen en “thermo ”dekens op de boten en aan de wal

Eten en drinken aan wal en noodrantsoen op de boten

Sleutel van de slagbomen aan de dijken

Registratieformulieren en pennen

Geldkluis met kasboek

Film/camera ploeg vanuit 1 van de boten en op de wal

Formulier met de veiligheidsbriefing en verdere aandachtspunten

En last but not least; mooi weer, gezelligheid, veel supporters en? Zoveel mogelijk goed gesponsorde zwemmers!

 Checklist voor aanvang:

 

1.   Alle boten hebben professionele hulpverleners aan boord, met EHBO en reanimatie certificaten, voldoende veiligheidsmiddelen, dekens, flessen energy drink, en versnaperingen.

2.   Alle boten hebben een VHF aan boord, en kunnen communiceren met de EHBO welke zelf ook een VHF heeft.

3.   Alle 5 de afhaalpunten moet de slagboom open zijn en moet minimaal 1 professionele hulpverlener aanwezig zijn met EHBO-koffer en reanimatie diploma. Minimaal 1 auto waarin minimaal 2 handdoek en 1 deken. Ook deze posten hebben voldoende energy drink en versnaperingen bij.

4.   Alle deelnemende zwemmers hebben een body wetsuite indien de watertemperatuur minder is dan 16 graden, en een gekleurde badmuts.

5.   Alle deelnemers worden op leeftijd gecontroleerd en of toestemming van de ouders is verkregen.

6.   Alle deelnemers worden vooraf gebrieft op veiligheid en de NO PLAY procedure.

7.   Alle deelnemers worden vooraf geteld en door de boten goed in de gaten gehouden, als de groep te veel uit elkaar gaat zwemmen en de boten het overzicht niet kunnen houden, worden de voorste zwemmers verzocht langzamer te zwemmen waardoor het overzicht blijft behouden.

8.   Het weer wordt vooraf goed gecheckt, bij onweer of windkracht 4 Beaufort of meer wordt alles afgelast.

9.   Alle mobile telefoonnummers van de mensen op de boten en afhaalpunten, en van de EHBO’ers worden vooraf verzameld in een whapp groep

10.                      Op het vertrekpunt op het veer beschikt de organisatie over goede mogelijkheden om extra hulp in te roepen van veiligheidsdiensten of ambulance.

                                                         

Draaiboek Zwemmen van Stavenisse naar Sint Annaland
Volledige informatie over deze zwemtocht
Informatie tocht (draaiboek).pdf (562.02KB)
Draaiboek Zwemmen van Stavenisse naar Sint Annaland
Volledige informatie over deze zwemtocht
Informatie tocht (draaiboek).pdf (562.02KB)

 

Sponsorkaart zwemmers
Hierop kunt u uw sponsors registreren
Sponsor & deelnamekaart.docx (37.37KB)
Sponsorkaart zwemmers
Hierop kunt u uw sponsors registreren
Sponsor & deelnamekaart.docx (37.37KB)

Foto van de startplaats te Stavenisse, het zogenaamde Invalide Vissteiger. Vanaf hier gaan we met de stroom mee richting Sint Annaland onder begeleiding van de reddingsboten. Veilig tussen de wal en het vaarwater.

Het goede doel waar de volledige opbrengst van deze tocht naar toe gaat, de in slechte staat verkerende PKN kerk van Stavenisse. Er is nog bijna 2,5 ton nodig!!

De mooie graftombe van Ambachtsheer Hieronymus van Tuyil van Serooskerken, gemaakt door Rombout Verhulst

Namen van de (gesponsorde) zwemmers (update 28/06/2017)

Michel Dantuma 7,8KM

Paula Oostdijk 4,5KM

Jordy Ariens 7,8KM

Anton Bijnagte 7,8KM

Paulianne de Ruiter 7,8KM

Nadine van Eenennaam 7,8KM

Marielle van Eenennaam 7,8KM

Marcel van Eenennaam 7,8KM

Joost van Eenennaam 7,8KM

Vrijwillgers aangemeld (update 28/06/2017)

Marthijn Mol 

Marijn Oostdijk (EHBO)

Christina de Jonge

Anja van Eenennaam

Betty de Graaf (koffie schenken)

Nelly Potappel (koffie schenken)

Miranda Hage (EHBO)

Wilbert van den Berge (Reddingsboot Mistral)

Rijkswaterstaat (boot met bemanning/EHBO mits er geen calamiteit is)

Brandweer Tholen (Reddingsboot met 3 man/EHBO)

Brandweer Stavenisse (Reddingsboot en met 3 man/EHBO)Bedrijven die sponsoren: (update 28/06/2017)  Bedrijven die zwemmers sponsoren, geld doneren, kortingen geven, eten/drinken aanbieden, of een andere vorm van support: